• Groot assortiment op voorraad
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
  • Franco levering mogelijk
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Private label mogelijk

Het gebruik van vlechtkous

Het gebruik van vlechtkous

Gepost op 28 juli 2022

Vlechtkous is beschikbaar in verschillende maten en lengtes. Lees hier meer over hoe je vlechtkous gebruikt. Wat de voordelen zijn van het gebruik van vlechtkous? Dat lees je in dit blog!

Voor welke toepassingen is vlechtkous geschikt?

Vlechtkous wordt met name gebruikt om kabels en draden te beschermen en bundelen, naast het voorkomen van oververhitting. Vlechtkous biedt goede en duurzame bescherming voor kabels en slangen. Ze zijn bestand tegen temperaturen uiteenlopend van -50 °C tot +150 °C met een smeltpunt van +250 °C. Vlechtkous is beschikbaar in 12 afmetingen (diameter), van 3mm tot 50mm.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van vlechtkous?

Vlechtkous wordt gebruikt in verschillende industrieën door de combinatie van flexibiliteit en robuustheid die vlechtkous combineert. Door de flexibiliteit van vlechtkous, kan het gebruikt worden in smalle en krappe plekken. Een ander voordeel is de slijtage bestendigheid, wat betekent dat vlechtkous goed kan worden gebruikt in …

Hoe wordt vlechtkous gebruikt?

Vlechtkous kan eenvoudig worden bevestigd en verwijderd. Wanneer vlechtkous wordt geleverd, is deze nog niet ‘opgerekt’. Door de vlechtkous van beide zijden naar binnen te duwen, gaat de kous open staan en wordt de diameter groter. Dit maakt het eenvoudig om de kabels in de vlechtkous te plaatsen. Wanneer de kabels door de vlechtkous zijn gevoerd, kan je de vlechtkous loslaten waardoor de kous weer kleiner wordt. De kabels zijn nu beschermd en gebundeld.

Wanneer je de kabels weer uit de vlechtkous wil halen, kan je eenvoudig de zijkanten van de kous induwen waardoor de kous weer open gaat staan.

Wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Zij helpen je graag bij je keuze voor de juiste vlechtkous!