• Groot assortiment op voorraad
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
 • Franco levering mogelijk
 • Ruim 35 jaar ervaring
 • Private label mogelijk

Krimpkous

Krimpkous is een krimpbare slang die bij verhitting krimpt in diameter. Het product wordt veelal gebruikt voor de assemblage, bescherming of reparatie van kabels, buizen of andere objecten. Hierbij is de bescherming gerelateerd aan het verhogen van de mechanische, elektrische, thermische, chemische of omgevingsbescherming van het object. Daarnaast is krimpkous ook geschikt voor het markeren (labelen) van kabels of andere objecten.

Waarom krimpbuis van WKK?

Krimpbuis wordt gebruikt om de volgende 4 redenen:

 • De assemblage van kabels of andere objecten
 • De bescherming van kabels of andere objecten
 • De reparatie van kabels of andere objecten
 • De markering van kabels of andere objecten (via de kleur en/of in combinatie met tekst of logo)


WKK levert krimpbuizen voor professioneel gebruik. Afhankelijk van je specifieke toepassing levert WKK krimpbuizen in diverse uitvoeringen en maten. Of je nu op zoek bent naar krimpkous met lijm of naar een transparante warmtekrimpbuis. Bij WKK vind je eenvoudig de krimpbuis die het beste past bij jouw toepassing.

Bescherming van kabels of andere objecten

Krimpkous beschermt kabels of andere objecten op basis van de volgende onderdelen:

 • Mechanische bescherming, zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de trek- en rekkracht en de bestendigheid tegen scheuren, slijtage, deuken en vervorming (flexibiliteit)
 • Elektrische bescherming: het isoleren van de kabel en het overgangspunt van isoleren naar geleiden
 • Thermische bescherming, zoals de gebruikstemperatuur (hittebestendigheid), vlamvertragende en zelfdovende eigenschappen en de product levensduur verlengen
 • Chemische bescherming, zoals water absorptie, bestendigheid tegen vloeistoffen, zuren, zouten, basen, chlorides, enzovoort
 • Omgevingsbescherming, zoals waterdichtheid (met lijm), UV-bestendigheid, corrosie, et cetera


De verschillende uitvoeringen en varianten krimpkous van WKK variëren in de mate van bescherming op deze vijf onderdelen. Een krimpkous met lijm is bijvoorbeeld waterdicht, een variant zonder lijm logischerwijs niet.

Uitvoeringen krimpslang

Het assortiment van WKK omvat drie types krimpslang: dunwandige, middelwandige en dikwandige krimpslang. Binnen deze drie types levert WKK krimpslangen die verschillen in krimpverhouding, gebruikstemperatuur, minimale volledige krimptemperatuur, kwaliteitsklasse materiaal (flexibiliteit), vlam- en UV-bestendigheid, enzovoort.

Dunwandige krimpkous: flexibel en ideaal voor laagspanningstoepassingen

Dunwandige krimpkousen zijn breed inzetbare (zeer) flexibele kousen die vaak worden gebruikt voor de assemblage en bescherming van kabels. Het is dan ook een populair product in de elektrotechnische sector voor toepassingen onder laagspanning.

Middelwandige en dikwandige krimpbuis

Middelwandige en dikwandige krimpbuizen bieden een hogere bescherming voor kabels en andere objecten dan de dunwandige uitvoering. Echter is de flexibiliteit lager ten opzichte van dunwandige krimpbuizen. Afhankelijk van je specifieke toepassing kies je voor dunwandige, middelwandige of dikwandige krimpbuis.

Assortimenten en displays

Krimpkous assortiment nodig? WKK levert meerdere praktische assortimentsdozen met dunwandige krimpslangen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een display. Dit zijn handige producten voor jou als professional of voor jouw (potentiële) klanten als groothandelaar.

Krimpkous eigenschappen

Hieronder vind je een overzicht met een aantal belangrijke eigenschappen van krimpkous. Naast deze eigenschappen is natuurlijk de binnendiameter bij levering, de binnendiameter na volledige krimp en de wanddikte na krimp van essentieel belang voor de keuze van de juiste warmtekrimpkous.

 • Het basis materiaal voor krimpbuizen is de kunststof polyolefin. Voor krimpbuis wordt polyolefin bewerkt door middel van ‘crosslinking’ om zo de benodigde beschermende eigenschappen te verhogen. Binnen polyolefin zijn diverse kwaliteitsuitbreidingen mogelijk. Welke variant voor jou geschikt is, hangt af van jouw specifieke toepassing. Voor extremere toepassingen levert WKK ook de kwaliteitsklassen materiaal: crosslinked PVDF, crosslinked fluorelastomeer, gemodificeerd tetrafluorethyleen en gemodificeerd polyolefin.
 • Mate van flexibiliteit: flexibele krimpkousen zijn handig voor toepassingen met veel bochtwerk. Indien je een zeer hoge flexibiliteit wenst, kun je het beste kiezen voor dunwandige krimpkous.
 • Mate van hittebestendigheid. WKK levert krimpslangen met een gebruikstemperatuur tot maximaal +260 graden Celsius. Hierdoor kun je ook voor de meest extreme toepassingen terecht bij WKK.
 • Wel of niet vlamvertragend en zelfdovend. Een vlamvertragende en zelfdovende krimpbuis dooft automatisch binnen ongeveer 30 of 60 seconden. Dit bevordert de veiligheid en vermindert het risico op brand.
 • Krimpverhouding van 1,5:1 tot 6:1. Een hogere krimpverhouding is handig voor toepassingen waarbij de kabel of het object meerdere lagen (dieptes) heeft.
 • Verschil in kleur: je kunt de krimpkousen in diverse kleuren bestellen. Van zwart tot rood, transparant, geel/groen. Bijna alle zwart gekleurde krimpkousen zijn UV-bestendig.
 • Wel of niet halogeenvrij: dit zorgt ervoor dat de gas- en rookontwikkeling beperkt wordt. Het vermindert de risico’s en verhoogt de veiligheid.
 • Een verlaagde krimptemperatuur. Dit is handig indien je toepassing (kabel of ander object) niet bestand is tegen de standaard minimale krimptemperatuur van de krimpkous.
 • MIL-SPEC (Verenigde Staten defensie standaard). Deze krimpkousen voldoen aan de bijbehorende regelgeving opgesteld door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Deze artikelen worden vaak besteld voor applicaties in Amerika. Daarnaast wordt het vaak gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, scheepsbouw, vliegtuigbouw, spoorwegbouw, door defensie en in de automotive.
 • Met of zonder lijm (dubbelwandig). Ideaal voor toepassingen in vochtige omgevingen of onder water vanwege de goede afdichtings- en isolatie eigenschappen.

Krimpkous op maat: voorgesneden lengtestukken en bedrukking (logo/tekst)

Ben je op zoek naar krimpkous op maat? WKK verzorgt ook voorgesneden lengtestukken en bedrukking (logo/tekst) op maat. Het werkt simpel: kies een type, de gewenste lengte van het te snijden type krimpkous en het aantal lengtestukken. Daarnaast kun je ook een bedrukking toevoegen, bijvoorbeeld je eigen logo of tekst. Op deze manier kun je de warmtekrimpkous volledig op basis van eigen voorkeur samenstellen.

Heb je vragen over krimpkous op maat? Neem dan contact op met onze adviseurs. Wij beantwoorden graag al je vragen over het customizen van krimpkous.

Merken: Hongshang en private label

WKK levert standaard krimpslangen van het kwaliteitsmerk Hongshang, maar wij kunnen deze ook in private label leveren. Alle opties voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Een private label wordt aangeboden voor bedrijven die graag kwalitatieve krimpslang als eigen- of huismerk in de markt willen zetten.

Partner in warmtekrimpbare producten

Welke warmtekrimpbare producten zijn voor jou geschikt? Het antwoord op deze vraag hangt af van jouw specifieke toepassing. Moet de krimpkous bepaalde beschermende eigenschappen hebben? Of is het alleen om kabels te markeren? Of wordt de krimpkous in vochtige omstandigheden en/of onder water gebruikt? Deze vragen helpen je om tot een gedegen keuze te komen.

Wij leveren ook krimpbare glasvezel kabelverbinders en krimpbare vormstukken. Deze toebehoren maken de aankoop van jouw warmtekrimpbare producten compleet.

WKK heeft jarenlange ervaring met de levering van warmtekrimpbuizen voor vele toepassingen. De opgedane kennis zorgt dan ook voor expertise in vele sectoren. Van de elektrotechniek tot aan de automotive, maritieme en scheepsbouw sector. Heb je vragen over krimpbuis? Of ben je benieuwd welk product geschikt is voor een specifieke toepassing? Neem dan contact op met onze adviseurs. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

32 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

32 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Grote aantallen bestellen?