• Groot assortiment op voorraad
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
 • Franco levering mogelijk
 • Ruim 35 jaar ervaring
 • Private label mogelijk
Adereindhulzen

Adereindhulzen

Adereindhulzen zijn koperen buisjes met of zonder isolatiekraag die over het gestripte uiteinde van een elektrische draad worden gekrompen. Een adereindhuls is leverbaar in een geïsoleerde en ongeïsoleerde uitvoering. De polypropyleen isolatiekraag zorgt voor een simpele montage en extra bescherming rondom de op spanning staande delen. De producten worden regelmatig toegepast in schroefklemmen, zoals kroonstenen of een zekeringsautomaat. WKK levert zowel geïsoleerde als ongeïsoleerde adereindhulzen. Tevens kun je bij ons terecht voor een adereindhuls tang en adereindhuls assortimenten.

Wat zijn adereindhulzen?

Een adereindhuls bestaat uit een dun vertind koperen buisje met soms een isolatie omhulsel van polypropyleen. Het product wordt om een kabeluiteinde geplaatst en gekrompen. Een adereindhuls dient de volgende doeleinden:

 • Een betrouwbare elektrische verbinding; alle draadstrengen geleiden stroom (optimaal elektrisch contact tussen alle koperdraden in de kern en de klem waar het uiteinde wordt bevestigd)
 • Geen afrafeling van draadstrengen. Dit is met name cruciaal voor kleine draden of voor draden waarbij de behuizing regelmatig wordt verwijderd
 • Geen verspreiding van de draadstrengen, nadat een draad in een klemmenblok of ander onderdeel is geklemd
  Geen breuken in de draadstrengen in geval van buiging of spanning
 • Geen ongewenste contacten in de klem, waardoor kortsluiting voorkomen wordt
 • Eenvoudige draadinvoer, met name voor draden met een relatief kleine dikte (bijvoorbeeld 26 tot 18 AWG)

Een adereindhuls is niet hetzelfde als een kabelschoen. Kabelschoentjes verbinden kabels, op een veilige manier, aan andere kabels of apparaten om een elektrische verbinding te realiseren tussen bepaalde uiteindes. Adereindhulzen worden gebruikt voor kabels die een uiteinde bereiken (denk aan schroefklemmen, zoals een kroonsteentje). Een adereindhuls is dus geschikt voor een optimaal elektrisch contact rondom toepassingen waar de verspreiding van open draadstrengen problemen kan veroorzaken.

Adereindhulzen worden toegepast in bijvoorbeeld schakelkasten, schroef- en veerklemmen, regeleenheden, functie-eenheden of rij- en klemconnectoren.

Hoe werken adereindhulzen?

Een adereindhuls wordt geplaatst over het uiteinde van een gestripte kabel. Vervolgens wordt met behulp van een adereindhuls tang (met de juiste instellingen) het adereindhulsje aan de kabel vast gekrompen. De tang zorgt ervoor dat het buisje krimpt. Na afloop kun je het eindproduct monteren op bijvoorbeeld een schroef- of veerklem.

Met en zonder isolatiekraag

WKK levert ongeïsoleerde en geïsoleerde adereindhulzen. De geïsoleerde adereindhulsjes bevatten een isolatiekraag gemaakt van polypropyleen. De huls heeft meerdere voordelen, waaronder dat het kabeluiteinde eenvoudig ingestoken kan worden. Daarnaast kan de kraag extra isolatie realiseren voor op spanning staande delen van een eindpunt (klem) waaraan de ader wordt vastgemaakt.

De uiteindelijke keuze voor geïsoleerde of ongeïsoleerde adereindhulzen hangt af van je specifieke toepassing. Weet je niet zeker welke uitvoering geschikt is voor jouw applicaties, neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij zijn je graag van dienst.

Je kiest voor twin adereindhulzen wanneer je te maken hebt met twee kabeluiteindes die je in één adereindhulsje wil krimpen. Twin adereindhulsjes bevatten een isolatiekraag en zijn dus geïsoleerd.

Maatvoering, kwaliteit en kleuren

Adereindhulzen zijn verkrijgbaar in vele maten. De maten corresponderen met bepaalde kleuren binnen het assortiment geïsoleerde adereindhulsjes. WKK beschikt over adereindhulsjes van 26 AWG (0,14 mm2) tot aan 1 AWG (50 mm2).

WKK hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar producten. Daarom voldoen onze adereindhulsjes aan de DIN 46228/1 of DIN 46228/4 normering.

Tang en assortimenten voor adereindhulzen

WKK levert ook een tang voor adereindhulzen en diverse assortimenten. De tang is geschikt voor zowel ongeïsoleerde als geïsoleerde adereindhulsjes van 0,5 tot 2,5 mm2. Er worden twee assortimentsdozen aangeboden: 400- en 900-delig.

Persoonlijk Advies

Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze adviseurs. Wij denken graag mee over het selecteren van de juiste artikelen.

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Negen geïsoleerde adereindhulzen, TWIN, in verschillende kleuren, op een witte achtergrond.
  WKK - Geïsoleerde adereindhulzen - TWIN

  Vanaf €  16,18 excl. BTW (100 st.)

 2. Vijf ongeïsoleerde adereindhulzen, in verschillende afmetingen, naast elkaar, op een witte achtergrond.
  WKK - Ongeïsoleerde adereindhulzen

  Vanaf €  9,21 excl. BTW (250 st.)

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Grote aantallen bestellen?