• Groot assortiment op voorraad
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
  • Franco levering mogelijk
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Private label mogelijk
Krimpkous

Krimpkous

WKK biedt een ruim assortiment krimpkous aan voor een breed scala aan toepassingen. Van verschillende wanddiktes (dunwandige krimpkous, middelwandige krimpkous en dikwandige krimpkous) tot specifieke eigenschappen, zoals halogeenvrije krimpkous, krimpkous met lijm en isolatie krimpkous voor busbars. Ook bieden we assortimentsdozen aan, zodat je verschillende typen krimpkous altijd bij de hand hebt.

Daarnaast vind je in ons assortiment warmtekrimpbare producten ook glasvezel kabelverbinders en krimpbare vormstukken.

Tot slot bieden we ook accessoires voor het gebruik van krimpkous aan, in de vorm van heteluchtpistolen.

Hoe gebruik je krimpkous? | Verschillende typen & uitvoeringen

Krimpkous is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen – dunwandigmiddelwandig en dikwandig - verschillende maten, krimpverhoudingen, gebruikstemperaturen, en voor verschillende toepassingen… Door de bomen zie je soms het bos niet meer. Wanneer je voor welk type krimpkous kiest, lees je hier. Maar hoe gebruik je krimpkous eigenlijk? Zit er verschil in het gebruik bij verschillende types krimpkous? Dat lees je hieronder!

Toepassingen van krimpkous

Krimpkous wordt voor een breed scala aan toepassingen gebruikt, waaronder het assembleren, beschermen, repareren en markeren van kabels. Het markeren van kabels kan gedaan worden door gebruik te maken van gekleurde krimpkous, of door krimpkous te laten bedrukken.

Krimpkous wordt met name gebruikt voor toepassingen waarbij elektriciteit een rol speelt. Doordat krimpkous een isolerende werking heeft, wordt het gevaar van kortsluiting of van draden die onder spanning staan, verminderd.

De voordelen van krimpkous

Zoals hierboven aangegeven, biedt krimpkous (onder andere) elektrische bescherming. Daarnaast biedt krimpkous ook ‘mechanische’ bescherming, doordat krimpkous kabels beschermt tegen slijtage door wrijving, en schok- en snijweerstand biedt. De mate van bescherming verschilt per type krimpkous.

Hoe je krimpkous gebruikt

Wanneer je het juiste type krimpkous hebt gevonden en deze wilt gebruiken om een kabel te beschermen, dan zijn er vijf stappen om te doorlopen die ervoor zorgen dat je de krimpkous gegarandeerd op de juiste manier gebruikt.

  1. Meet de diameter van de kabel waarvoor de krimpkous gebruikt zal worden. Zorg ervoor dat de krimpkous soepel over de kabel schuift voordat je ‘m krimpt, maar dat de krimpkous wel strak om de kabel heen zit zodra deze gekrompen is. Krimpkous krimpt altijd naar een bepaalde verhouding, ook wel de krimpverhouding genoemd: 2 staat tot 1 (2:1) bijvoorbeeld. Een krimpkous met een binnendiameter van 16 millimeter zal dus krimpen naar een binnendiameter van 8 millimeter. Gebruik altijd krimpkous met een binnendiameter na krimp die iets kleiner is dan de binnendiameter van de kabel, zodat de krimpkous goed afsluit. Gebruik een krimpkous met een binnendiameter van 8 millimeter na krimp niet voor kabels met een diameter van 7 millimeter – dan kan namelijk niet worden gegarandeerd dat de krimpkous goed aansluit.

  2. Meet de lengte van de bedrading waarvoor de krimpkous gebruikt gaat worden en neem een lengtestuk krimpkous dat iets langer is. Krimpkous krimpt vaak ook zo’n 1 tot 10% in de lengte – houd hier rekening mee bij het op lengte knippen / snijden van de krimpkous.

  3. Knip / snijd de krimpkous in de gewenste lengte.

  4. Schuif de krimpkous over het stuk kabel waar de krimpkous omheen gekrompen moet worden.

  5. Gebruik een heteluchtpistool om de krimpkous te verhitten, waardoor deze zal krimpen. Beweeg het heteluchtpistool hierbij over de lengte van de krimpkous, op en neer, zodat de hitte niet te lang op één plek gefocust is – dit zou de krimpkous en wellicht de kabel kunnen beschadigen. Blijf de krimpkous verhitten tot deze strak om de kabel zit. Heb je geen heteluchtpistool? Gebruik dan een gasbrander of een soldeerapparaat – deze kan dichtbij de krimpkous worden gehouden, maar zorg ervoor dat deze de krimpkous niet beschadigen!

Producten 1-36 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-36 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Grote aantallen bestellen?