• Groot assortiment op voorraad
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
 • Franco levering mogelijk
 • Ruim 35 jaar ervaring
 • Private label mogelijk
Kabelbinders

Kabelbinders

Ben je op zoek naar kabelbinders (ook wel tyraps genoemd)? Met een kabelbinder bundel je veilig en eenvoudig kabels of objecten. Het assortiment van WKK is breed, waardoor vele types, maten, en kleuren geleverd kunnen worden. Door langdurige relaties met toonaangevende leveranciers profiteer je niet alleen van de beste kwaliteit, maar ook van gunstige inkoopcondities.

Kabelbinder materialen: van kunststof tot RVS

Kunststof of plastic is het meest gebruikte materiaal voor kabelbinders. Afhankelijk van je toepassing kun je een kunststof kabelbinder bestellen in diverse kwaliteitsklassen materiaal.

Polyamide 6.6 en Polyamide 6.6 hittebestendig
Kunststof kabelbinders in polyamide 6.6 (ook wel PA 66 of Nylon 66 genoemd) bieden je een hoge instapkwaliteit. PA 6.6 wordt gekenmerkt door een gunstige levensduur, hittebestendigheid, elektrische eigenschappen en voordelige prijs. Indien je toepassing een vlamonderdrukking vereist, dan zijn vlamvertragende PA 6.6 kabelbinders (ook wel hittebestendige kabelbinders genoemd) voor je beschikbaar. Mocht je een hogere hittebestendigheid wensen, dan is, binnen polyamide 6.6, een upgrade in werktemperatuur mogelijk van +85 graden Celsius naar +120 graden Celsius.

Polyamide 4.6 hittebestendig
Polyamide 4.6 (ook wel PA 46 of Nylon 46 genoemd) is geschikt voor toepassingen, die een continue blootstelling aan extreme temperaturen vereisen. Deze klasse heeft dan ook een hogere hittebestendigheid dan PA 6.6 (tot +150 graden Celsius).

Polyamide 12
Kies voor polyamide 12 (ook wel PA 12 of Nylon 12 genoemd) indien je kabelbinders zoekt die UV bestendig dienen te zijn (bijvoorbeeld voor buitentoepassingen) en/of een hogere chemische bestendigheid dienen te hebben dan PA 6.6. PA 12 binders zijn relatief ongevoelig voor wisselende omgevingsinvloeden en blijven flexibel in koude en droge omstandigheden. De binders hebben wel een lagere trekkracht dan PA 6.6.

Polypropyleen
Wanneer je zoekt naar kabelbinders die bestand moeten zijn tegen chemicaliën en/of moeten drijven op vloeistoffen, dan kies je voor polypropyleen. Polypropyleen biedt een hogere chemische bestendigheid dan PA 12. Deze kabelbinders zijn bestand tegen vele zuren, basen, oplosmiddelen en bacteriën.

Polyamide 6.6 en Polypropyleen met metaalpigmenten
WKK levert ook kunststof kabelbinders met metaalpigmenten. Deze speciale kabelbinder is geschikt voor industrieën waar productverontreiniging voorkomen moet worden. Hierbij kun je onder andere denken aan bedrijven actief in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Metaal detecteerbare kabelbinders zijn leverbaar in de kwaliteitsklassen materiaal polyamide 6.6 en polypropyleen.

Ethyleen-tetrafluorethyleen (ETFE, Tefzel®)
Ethyleen-tetrafluorethyleen (ook wel ETFE of Tefzel® genoemd) is geschikt voor toepassingen waarbij chemicaliën (zuren, basen en oplosmiddelen), straling en extreem hoge- en lage temperaturen aanwezig zijn. Dit zijn dan ook de meest geavanceerde kabelbinders in het assortiment van WKK.

Wil je meer weten over de bovenstaande kunststof kwaliteitsklassen materiaal? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs voor meer uitleg.

RVS kabelbinders
Heb je een metalen kabelbinder nodig? WKK verkoopt ook RVS kabelbinders. Deze krachtige roestvast stalen kabelbinders zijn geschikt voor extreme omstandigheden. De tiewraps worden veelal gebruikt in de offshore, scheepsbouw en in elektriciteitscentrales. Wij bieden de binders in de RVS kwaliteiten: AISI 304 en AISI 316L. Hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een coating, indien een uitstekende bescherming van kabels vereist is.

Waarom kiezen voor RVS kabelbinders?
Ten opzichte van kunststof kies je voor RVS indien je een hogere duurzaamheid, trekkracht en/of hittebestendigheid eist. Voor het maken van de juiste keuze ten aanzien van het type kabelbinder verwijzen we je graag naar het volgende stroomdiagram.


Wil je het maximale uit je kabelbinders halen? Bekijk dan ook onze kabelbinder toebehoren. Van plakzadels voor kunststof kabelbinders tot aan kabelbinder tangen; deze toebehoren maken je gebruikservaring compleet.

Type sluitingen en kabelbinder types

Kabelbinders zijn leverbaar in meerdere sluitingen en types:

Sluitingen

 • Kunststof sluiting met kunststof sluittong
 • Kunststof hersluitbare sluiting met kunststof sluittong
 • Kunststof sluiting met RVS sluittong
 • Kogelbalsluiting


Kabelbindertypes

 • Voor universeel gebruik
 • Hittebestendig
 • Bestand tegen chemicaliën, blijft drijven
 • Bestand tegen chemicaliën, straling en extreme temperaturen
 • UV bestendig
 • Detecteerbaar
 • Hersluitbaar
 • Met ronde sluitkop (chassis)
 • Met spreidanker
 • Voor airconditioners
 • Met markeerlabel
 • Met bevestigingsoog

 

Kies uit diverse merken: WKK, Ty-Rap®, Ty-Fast®

Je kunt kiezen voor kabelbinders van WKK, Ty-Rap® of Ty-Fast®. Ook kunnen wij jou kabelbinders leveren met private label. Alle kabelbinders van de door ons aangeboden merken voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Onze producten beschikken dan ook over erkende certificeringen. Hierdoor weet je, per product, precies wat je kunt verwachten.

WKK kabelbinders
Het assortiment WKK kabelbinders bestaat uit artikelen voor zowel commerciële als industriële toepassingen. Wat je applicatie ook is, met deze kabelbinders kun je eenvoudig en betrouwbaar bekabeling bundelen, geleiden en bevestigen.

Ty-Rap® en Ty-Fast® kabelbinders
Het bekendste kabelbinder merk ter wereld is het merk Ty-Rap®. Deze kabelbinders herken je aan de iconische kunststof sluiting met RVS sluittong. Daarnaast kun je bij WKK ook terecht voor het bekende merk Ty-Fast®. Ty-Fast® binders zijn volledig van kunststof en hebben een kunststof sluiting met kunststof sluittong.

Private label kabelbinders
Een gewaardeerde dienst van WKK is kabelbinders leveren die voorzien zijn van private label. Met deze speciale producten kun je het assortiment kabelbinders met eigen merknaam op de markt brengen. In geval van grote aantallen is het verzorgen van dit type maatwerk geen probleem. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Ervaren partner

Als grootste importeur en distributeur van Europa is WKK een ervaren partner. Sinds 1984 leveren wij kwalitatief hoogwaardige kabelbinders aan onze klanten. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan in diverse sectoren. Op basis van deze verkregen kennis is ons assortiment samengesteld. In welke markt je ook actief bent; WKK helpt je graag verder met advies, de juiste producten en bijbehorende services.

Let op: WKK levert uitsluitend aan professionals (business-to-business) en niet aan particulieren.

Advies op maat

Welke kabelbinder heb je nodig? Het antwoord op deze vraag hangt af van jouw specifieke toepassing.
Welke trekkracht is vereist? Tot hoeveel graden Celsius moet de kabelbinder bestendig zijn? In welke omgeving wordt de kabelbinder gebruikt? Zijn er extreme omstandigheden? Wordt er met chemicaliën gewerkt? De antwoorden op dit soort vragen bepalen uiteindelijk de keuze voor een specifieke kabelbinder.

Wil je kabelbinders inkopen voor de wederverkoop aan professionals of particulieren? Ons samengestelde assortiment sluit naadloos aan bij de vraag in de markt.

Heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij helpen je graag verder.

Producten 1-36 van 39

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Een witte, een zwarte, een rode en een blauwe hersluitbare kabelbinder op een witte achtergrond.
  WKK - Kunststof kabelbinders - Hersluitbaar

  Vanaf €  3,11 excl. BTW (100 st.)

 2. Twee roestvast stalen kabelbinders, van AISI 304 staal, ongecoat, op een witte achtergrond.
  WKK - RVS kabelbinders - Ongecoat - AISI 304

  Vanaf €  13,44 excl. BTW (100 st.)

 3. Twee roestvast stalen kabelbinders van AISI 316L staal, ongecoat, op een witte achtergrond.
  WKK - RVS kabelbinders - Ongecoat - AISI 316L

  Vanaf €  16,56 excl. BTW (100 st.)

 4. Twee gecoate, roestvast stalen kabelbinders van AISI 304 staal, op een witte achtergrond.
  WKK - RVS kabelbinders - Gecoat - AISI 304

  Vanaf €  16,29 excl. BTW (100 st.)

 5. Twee gecoate, roestvast stalen kabelbinders van AISI 316L staal, op een witte achtergrond.
  WKK - RVS kabelbinders - Gecoat - AISI 316L

  Vanaf €  25,28 excl. BTW (100 st.)

 6. Twee zwarte en twee witte plakzadels in verschillende maten, op een witte achtergrond.
  WKK - Plakzadels voor kunststof kabelbinder

  Vanaf €  5,23 excl. BTW (100 st.)

Producten 1-36 van 39

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Grote aantallen bestellen?