• Groot assortiment op voorraad
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
  • Franco levering mogelijk
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Private label mogelijk

Drukverschil ventielen: hoe en wanneer gebruik je ze?

Drukverschil ventielen: hoe en wanneer gebruik je ze?

Gepost op 23 januari 2024

Bij temperatuur- en drukwisselingen in een ruimte kan condens ontstaan, onder andere in elektronicabehuizingen. Dat wil je uiteraard voorkomen, omdat dit in het ergste geval kan zorgen voor kortsluiting. Om condensvorming te voorkomen kan je je gesloten elektronicabehuizingen beschermen met drukverschil ventielen. Hoe werken die, en wanneer gebruik je ze? Lees het in dit blog!

Wat zijn drukverschil ventielen?


Drukverschil ventielen zijn ventielen gemaakt van kunststof, die in een elektronica behuizing gedraaid kunnen worden. Dit kan door middel van het schroefdraad aan het ventiel. Je bevestigt deze ventielen daardoor op eenzelfde manier als wartels. De behuizing blijft, ook met het ventiel, een hermetisch afgesloten geheel. Drukverschil ventielen worden ook wel condenspluggen genoemd.

Hoe werken drukverschil ventielen / condenspluggen?


Drukverschil ventielen zorgen voor continue ventilatie en aanpassing van de druk in een elektronicabehuizing door het PES membraan in het ventiel. Dit membraan is waterdicht én olie afstotend, of ‘oliedicht’.

Let op: het drukverschilventiel kan niet onderwater worden gebruikt. Ook wanneer het ventiel wordt verstopt / geblokkeerd door stof verliest hij zijn werking.

Wanneer gebruik je drukverschil ventielen?


Drukverschil ventielen worden met name gebruikt wanneer er risico is op condensvorming in een elektronicabehuizing. Dit kan bijvoorbeeld in een warme of vochtige ruimte of omgeving zijn.

Bekijk hier ons assortiment drukverschil ventielen.