• Groot assortiment op voorraad
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
  • Franco levering mogelijk
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Private label mogelijk

Kunststof kabelbinders met metaalpigmenten

Zoek je tyraps? En werk je in de voedingsmiddelen, farmaceutische, veevoeder of chemische industrie? Dan wil je natuurlijk graag productverontreiniging, zoals afgesneden uiteindes van tieraps, voorkomen. Waarschijnlijk werk je dagelijks met metaaldetectie-, röntgendetectie- en/of visuele detectietoestellen. Met detecteerbare tyraps zorg je voor optimale veiligheid in het productieproces.

Kwaliteitsklassen materiaal: polyamide 6.6 of polypropyleen?

Metaal detecteerbare kabelbinders zijn verkrijgbaar in de kunststoffen polyamide 6.6 en polypropyleen. Welke kwaliteitsstandaard voor jou geschikt is, hangt af van de omstandigheden.

Is het belangrijk dat de bundelbandjes chemisch bestendig zijn en/of kunnen blijven drijven op vloeistoffen? Dan kies je voor detecteerbare bundelbanden van polypropyleen. Als prijs en/of trekkracht belangrijker zijn dan chemische bestendigheid, dan kun je het beste kiezen voor PA 6.6.

Uniek productieproces

Metaaldeeltjes worden gelijkmatig vermengd met de bijbehorende grondstof (PA 6.6 of polypropyleen). Hierdoor wordt het mogelijk om kleine fragmenten van de tieraps te detecteren. De dichtheid van de metaaldeeltjes in de tieraps van WKK is hoger dan bij vergelijkbare artikelen van andere merken. Hierdoor ben je verzekerd van de grootste magnetische aantrekkingskracht.

Voldoen aan Europese richtlijnen voor HACCP

De detecteerbare colsonbandjes voldoen aan de richtlijnen voor HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point). Deze vereisten, opgesteld door de EU, is een preventieve en plangerichte aanpak omtrent voedselveiligheid. Preventief worden fysische, biologische en chemische risico’s aangepakt.

Opvallende kleur voor optimale visuele detectie

De opvallende blauwe kleur maakt visuele detectie van de tie rip mogelijk.

Vrij van halogenen en siliconen

De metaal detecteerbare tyraps in het assortiment van WKK zijn vrij van halogenen en siliconen.

Sluitingen en type

Op het gebied van sluitingen is een detecteerbare tyrap verkrijgbaar met:

  • Een kunststof sluiting met kunststof sluittong
  • Een kunststof sluiting met RVS sluittong


Verder zijn deze kabelbundelbanden alleen leverbaar als standaard model. De types: met markeerlabel, met bevestigingsoog, met spreidanker, met ronde sluitkop (voor chassis) en hersluitbaar zijn niet leverbaar als detecteerbare kabelbundelband.

Zoek je een ander materiaal?

WKK levert ook kunststof kabelbinders en RVS kabelbinders. Beide materiaalsoorten hebben een assortiment dat geschikt is voor diverse basis- en extreme toepassingen. Kunststof kabelbinders zijn minder duurzaam, sterk en hittebestendig dan RVS kabelbinders. Echter voldoen kunststof kabelbinders vaak al aan de meeste vereisten op het gebied van trekkracht, hittebestendigheid en levensduur.

Toebehoren nodig voor detecteerbare bundelbandjes?

Heb je toebehoren nodig voor jouw detecteerbare bundelbandjes? Bekijk dan onze kabelbinder toebehoren. Hier vind je ons assortiment tangen, muurpluggen, zadels (plak en/of met schroefbevestiging) en opbergrekken.

Advies op maat

Wil je meer weten over onze detecteerbare kabelbinders? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Grote aantallen bestellen?