• Groot assortiment op voorraad
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
 • Franco levering mogelijk
 • Ruim 35 jaar ervaring
 • Private label mogelijk

RVS kabelbinders

RVS kabelbinders, oftewel RVS tieraps, zijn ideale binders voor extreme toepassingen. Hierbij kun je denken aan situaties waarbij een zeer hoge trekkracht, hoge hittebestendigheid en/of uitstekende corrosieweerstand is vereist, wat zorgt voor een lange levensduur van de tiewraps. Stalen kabelbinders worden dan ook vaak gebruikt in onder andere de scheepsbouw, offshore, vliegtuigbouw, spoorwegbouw, mijnbouw, (petro)chemische- en voedingsmiddelenindustrie.

RVS kabelbinders: de verschillende RVS kwaliteiten

WKK levert RVS tyraps in twee verschillende RVS kwaliteiten: AISI 304 en AISI 316L. Welke RVS kwaliteit jij nodig hebt, hangt af van de beoogde toepassing. Hieronder lees je de verschillen tussen de twee RVS kwaliteiten:

AISI 304
AISI 304 is het werkpaard onder het roestvast staal (RVS): deze kwaliteit wordt het meest toegepast van alle RVS kwaliteiten en vindt zijn weg vaak in alledaags gebruik. De legering bevat gunstige eigenschappen door een goede corrosiebestendigheid en een uitstekende vervormbaarheid alsmede zeer goede lasbaarheid.

AISI 316L
De 304 kwaliteit beschikt over een uitstekende corrosiebestendigheid maar is echter gevoelig voor chloriden en zuren. In het algemeen geldt dat de kwaliteit voornamelijk voor binnen toepassingen wordt gebruikt. In sommige gevallen kan de kwaliteit ook voor buiten toepassingen worden gebruikt, echter dient rekening te worden gehouden met agressieve milieus. Indien een uitstekende corrosieweerstand vereist is (door weersinvloeden / zuur / zout / industrie), biedt AISI 316L een goede uitkomst. Deze kwaliteit is beter bestand tegen chloriden, zuren en zeewater.

Leverbaar met en zonder coating

WKK levert metalen tiewraps met en zonder polyester coating. Deze coating is noodzakelijk wanneer een uitstekende bescherming van kabels is vereist en om verwondingen aan de handen van de installateur te voorkomen.

Sluitingen en types

Alle types RVS kabelbinders zijn verkrijgbaar met een kogelbalsluiting. De kogelbalsluiting is een sterk en eenvoudig sluitmechanisme dat simpel te gebruiken is. Hierdoor is het de perfecte sluiting voor RVS bundelbandjes, aangezien betrouwbaarheid en duurzaamheid cruciaal zijn.

Materialen kabelbinders

Naast RVS colsonbanden levert WKK ook kunststof kabelbinders en detecteerbare kabelbinders. De plastic tyraps zijn breed toepasbaar. Afhankelijk van de kwaliteitsklasse materiaal die je kiest, heb je de mogelijkheid om onder andere de hitte- en chemische bestendigheid te verhogen. Verder heb je de keuze uit meerdere sluitingen, zoals hersluitbare kabelbinders. Detecteerbare tieraps worden bijvoorbeeld toegepast in situaties waarbij de voedselveiligheid in het productieproces gewaarborgd dient te zijn.

Toebehoren voor RVS kabelbinders

WKK biedt twee ergonomische, kwalitatief hoogwaardige kabelbinder tangen voor RVS kabelbinders. Daarnaast leveren wij ook plakzadels voor kabelbinders, muurpluggen en een handig opbergrek. Deze zijn, echter, alleen geschikt voor kunststof kabelbinders.

Meer weten over onze tyraps?

Als grootste importeur en distributeur van Europa heeft WKK de nodige ervaring op het gebied van tyraps opgedaan. Hierdoor zijn wij bekend met de vereisten en vragen van vele sectoren. Zoek je tyraps? En weet je niet precies welke tyrap voor jouw beoogde toepassing geschikt is? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen je graag verder.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Twee roestvast stalen kabelbinders, van AISI 304 staal, ongecoat, op een witte achtergrond.
  WKK - RVS kabelbinders - Ongecoat - AISI 304

  Vanaf €  13,44 excl. BTW (100 st.)

 2. Twee roestvast stalen kabelbinders van AISI 316L staal, ongecoat, op een witte achtergrond.
  WKK - RVS kabelbinders - Ongecoat - AISI 316L

  Vanaf €  16,56 excl. BTW (100 st.)

 3. Twee gecoate, roestvast stalen kabelbinders van AISI 304 staal, op een witte achtergrond.
  WKK - RVS kabelbinders - Gecoat - AISI 304

  Vanaf €  16,29 excl. BTW (100 st.)

 4. Twee gecoate, roestvast stalen kabelbinders van AISI 316L staal, op een witte achtergrond.
  WKK - RVS kabelbinders - Gecoat - AISI 316L

  Vanaf €  25,28 excl. BTW (100 st.)

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Grote aantallen bestellen?