• Groot assortiment op voorraad
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
  • Franco levering mogelijk
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Private label mogelijk

Wat is een kabelschoen?

Wat is een kabelschoen?

Gepost op 24 oktober 2022

Kabelschoenen worden veel gebruikt in de elektrotechniek, en mogen niet ontbreken in de gereedschapskist van elektriciens en elektromonteurs. Maar ook wanneer je zelf met elektrische apparaten en stroomkabels aan de slag gaat, kunnen kabelschoenen van past komen. Maar wat zijn kabelschoenen? Lees het in dit blog!

De optimale elektrische verbinding

Een kabelschoen bestaat uit een connector gemaakt van messing of koper, met (in het geval van geïsoleerde kabelschoenen) een huls van PVC. Deze huls is blauw, geel of rood.

Aan de ronde kant van de connector, en eventueel de huls, wordt een kabel bevestigd. De andere kant van de kabelschoen wordt verbonden aan een elektrische installatie. Kabelschoenen worden dus gebruikt voor het maken van een veilige elektrische verbinding tussen een kabel en een elektrische installatie, of een andere aansluiting. De huls van geïsoleerde kabelschoenen voorkomt dat er kortsluiting kan ontstaan.

Typen kabelschoenen

In principe zijn er twee typen kabelschoenen: geïsoleerde kabelschoenen en ongeïsoleerde kabelschoenen. Geïsoleerde kabelschoenen bevatten een huls van PVC, die kortsluiting voorkomt. Ongeïsoleerde kabelschoenen missen deze huls. Ongeïsoleerde kabelschoenen zijn alleen beschikbaar als ringkabelschoen. Geïsoleerde kabelschoenen zijn in veel varianten beschikbaar.

Bekijk hier ons volledige assortiment kabelschoenen.