• Groot assortiment op voorraad
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
  • Franco levering mogelijk
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Private label mogelijk

Even voorstellen: Anna-Marie Ebermann

Even voorstellen: Anna-Marie Ebermann

Gepost op 19 januari 2023

“Ik ben trots om te werken voor een werkgever die actief sociale en milieuvriendelijke projecten ondersteunt.”

 

Naam: Anna-Marie Ebermann
Functie: Operations
Vestiging: WKK Duitsland

 

Hoe vond je het sollicitatieproces?

Ik overwoog al een aantal maanden om op zoek te gaan naar een andere baan. Toen ik hier met een vriendin over sprak vertelde ze me dat haar werkgever (WKK GmbH) een vacature open had staan. Ik heb toen gesolliciteerd en werd kort daarna uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Tijdens een meewerkdag kwam ik er helaas achter dat de functie waarvoor ik was aangenomen niet bij me paste, waardoor ik de functie heb afgewezen. Daar baalde ik behoorlijk van, want het bedrijf had een fijne indruk op me gemaakt.

Twee dagen later werd ik door WKK gebeld, dat er een andere functie was vrijgekomen die misschien wél bij me zou passen. Na een gesprek met de manager werd ik aangenomen, en een maand later kon ik beginnen.

 

Wat was een persoonlijk hoogtepunt voor je in de eerste weken bij WKK?

Mijn nieuwe collega’s verwelkomden me met open armen. In mijn eerste week heb ik kennis gemaakt met de verschillende afdelingen, zodat ik de collega’s op deze afdelingen beter kon leren kennen.

WKK organiseert ieder jaar een weekendje weg, waar alle medewerkers en hun partners voor worden uitgenodigd. Dit jaar zijn we midden januari naar Praag gevlogen. Dit bood een goede kans om mijn collega’s, ook die uit het buitenland die je normaal alleen telefonisch of per mail spreekt, te leren kennen.

 

WKK heeft MVO hoog in het vaandel staan. Hecht jij daar ook veel waarde aan?

Zeker! Ik eet plantaardig en ben een zeer milieubewust en diervriendelijk persoon. In mijn privéleven ben ik actief betrokken bij milieubescherming en dierenwelzijn. Ik ben er trots op te werken voor een werkgever die milieu- en sociale projecten actief ondersteunt.

 

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe bij WKK hebt geleerd?

Bij WKK waarderen collega’s elkaar oprecht en behandelt men elkaar met respect. Want als je werkt als een team, dan win je als een team.

 

Wat waardeer je aan je werkgever?

In het bijzonder waarde ik de respectvolle omgang tussen collega’s en de team spirit. Ieder helpt elkaar hier. Daarnaast was het voor mij persoonlijk belangrijk dat ik een bedrijf vond waar ik na een werkdag kan ontspannen en niet talloze e-mails en telefoontjes ontvang na werk. Ik wil niet op zondag al moeten denken aan maandag. In tegenstelling tot de meeste bedrijven, waar je 24/7 beschikbaar "zou moeten" zijn, is er hier een goede werk/privé balans. Daarnaast is er de mogelijkheid om thuis te werken.