• Groot assortiment op voorraad
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
  • Franco levering mogelijk
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Private label mogelijk

Muurpluggen voor kabelbinders - hoe gebruik je ze? | WKK

Kabelbinder muurpluggen: hoe en waarvoor worden ze gebruikt?

Gepost op 27 mei 2022

Geleiders voor kabelbinders zijn er in allerlei soorten en maten. Plakzadels, zadels met schroefbevestiging én muurpluggen zijn hier goede voorbeelden van. In deze blog zoomen we in op kabelbinder muurpluggen. Hoe worden ze gebruikt? En waarvoor worden kabelbinder muurpluggen gebruikt? En wat zijn de eigenschappen van kabelbinder muurpluggen? Je leest het hier!

Kabelbinder muurpluggen – eigenschappen

Muurpluggen voor kabelbinders zijn, net als de meeste kabelbinders, gemaakt van de kunststof Polyamide 6.6. Daarmee hebben ze een gebruikstemperatuur uiteenlopend van -40 °C en + 85 °C. Onze muurpluggen kunnen worden gebruikt met kabelbinders met een maximale breedte van 9 millimeter.

Waarvoor worden kabelbinder muurpluggen gebruikt?

Muurpluggen voor kabelbinders worden gebruikt om bijvoorbeeld kabels, kabelbundels of buizen langs een muur te geleiden. Door de muurpluggen in de muur te bevestigen en de kabel(bundel) of buis vervolgens langs de pluggen te geleiden, kan de kabel(bundel) of de buis eenvoudig met kabelbinders aan de muurpluggen worden bevestigt.

Hoe gebruik je kabelbinder muurpluggen?

Muurpluggen voor kabelbinders werken op dezelfde manier als ‘reguliere’ muurpluggen:

  1. Boor een gat in de muur, waar de plug in geplaatst zal gaan worden. De muurplug heeft een doorsnede van 9,5 millimeter – houd hier rekening mee!
  2. Plaats de muurplug in het boorgat en zorg dat de plug stevig verankerd zit in de muur.
  3. Voer een kabelbinder door de kop van de muurplug maar sluit deze nog niet.
  4. Geleid een kabel(bundel) of buis langs de muur, en fixeer deze door de kabelbinder te sluiten rond de buis of kabel(bundel). Trek de kabelbinder vervolgens aan, zodat deze goed aansluit rond de buis of kabel(bundel).

Als de stappen correct zijn doorlopen, dan zit de muurplug stevig verankerd in de muur en zorgt de kabelbinder voor stevige fixatie van het te geleiden object.

Bekijk ons volledige assortiment muurpluggen hier.