• Groot assortiment op voorraad
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
 • Franco levering mogelijk
 • Ruim 35 jaar ervaring
 • Private label mogelijk

Ty-Rap® kabelbinders: voor veeleisende toepassingen

WKK is sinds 2017 officieel partner van ABB Draad- en Kabelmanagement. Hierdoor is WKK distributeur van het wereldberoemde merk Ty-Rap®:
een type kabelbinder die als soortnaam voor ‘kabelbinders’ is gaan fungeren.

De Ty-Rap® kabelbinder werd geïntroduceerd ter vereenvoudiging van de complexe kabelbomen die worden gebruikt bij de productie van vliegtuigen en bracht een echte revolutie teweeg in de bevestigingswereld. Tegenwoordig is het merk Ty-Rap® het referentiepunt voor uitmuntendheid en innovatie in kabelbeheer.

Het iconische kabelbindermerk Ty-Rap® biedt je de ultieme oplossing voor het bundelen en vastmaken van kabels, draden en/of leidingen onder veeleisende omstandigheden. Je herkent tyraps van het merk Ty-Rap® aan het RVS vergrendelmechanisme binnen in de kop van de tyrap.
Deze zorgt voor één van de sterkste, duurzaamste en betrouwbaarste bevestigingen die er op de markt verkrijgbaar zijn.

Kenmerken van Ty-Rap® kabelbinders

Ty-Rap® kabelbinders hebben afgeronde uiteindes aan zowel de kop als de band. Hierdoor voorkom je scherpe randen en dus kabelbeschadigingen.
Het design is op een dusdanige manier bepaald dat het product een optimale bescherming biedt en verwondingen voorkomt.

De band van de tie wraps zijn effen en hebben geen inkepingen. Het lage profiel van de kop biedt je de mogelijkheid om tie wraps te bundelen op plaatsen waar weinig ruimte is.

Het anti-magnetische RVS (type 316) vergrendelmechanisme binnen in de kop zorgt voor een sterke, betrouwbare en duurzame bevestiging van de tie rip in veeleisende omgevingen.

De producten bevatten een geribbeld en gestippeld oppervlak. Hierdoor voorkom je dat de tyrap rond en op de kabelbundel verschuift als gevolg van trillingen of schokken. De Ty-Rap® kabelbinders beschikken ook over een antislip, naar boven gebogen uiteinde. Dit bevordert het gemak en de snelheid tijdens de montage.

 

Ons assortiment

WKK levert tyraps van het merk Ty-Rap® in vele types, maten en kleuren. De keuze voor het juiste artikel hangt af van je specifieke toepassing(en).
Als officieel partner van ABB zijn wij in staat om deze kwalitatief hoogwaardige tyraps aan te bieden tegen gunstige(re) condities.


WKK medewerker met tyraps van het merk Ty-Rap®

Kwaliteitsklassen materiaal

Ty-Rap® kabelbinders worden vervaardigd uit kunststof en zijn verkrijgbaar in de materialen:

 • Polyamide 6.6
 • Polyamide 6.6 met metaalpigmenten
 • Polyamide 12
 • Polypropyleen
 • Polypropyleen met metaalpigmenten
 • Ethyleen-tetrafluorethyleen (ETFE)


Iedere kwaliteitsklasse materiaal heeft voor- en nadelen. De juiste keuze hangt af van je wensen op het gebied van onder andere UV bestendigheid, hittebestendigheid, detecteerbaarheid, of de kabelbinders bestand dienen te zijn tegen bijvoorbeeld chemicaliën en/of straling, et cetera. Neem contact op met één van onze adviseurs voor meer informatie hierover.

WKK levert ook detecteerbare tie wraps van het merk Ty-Rap®. Deze zijn vervaardigd uit kunststof met metaalpigmenten (polyamide 6.6 met metaalpigmenten). Detecteerbare tie wraps zijn geschikt voor toepassingen waar productverontreinigingen in productieprocessen voorkomen dienen te worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld toepassingen in de voedingsmiddelen, farmaceutische, veevoeder en chemische industrie.

Speciale verpakkingen

Ben je op zoek naar speciale verpakkingen? Naast de gebruikelijke zakjes zijn een aantal artikelen ook verkrijgbaar in zakjes met eurosleuf en in werkbankboxen.

Ty-Rap® kabelbindertangen

Naast de kabelbinders van ABB levert WKK ook twee verschillende Ty-Rap® tangen voor kunststof kabelbinders. Eén kabelbindertang is geschikt voor kunststof kabelbinders tot 4,8 mm breed. De andere tang is bedoeld voor kunststof kabelbinders van 4,8 tot 7,6 mm breed. Beide kabelbindertangen zijn ergonomische tangen die speciaal ontwikkeld zijn voor professionals die dagelijks vele kabelbinders verwerken.

Normeringen

De tieraps van het merk Ty-Rap® beschikken over één of meerdere erkende normeringen, waaronder: UL, Lloyd’s, CSA, en ABS.

 

Advies op maat

Weet je niet zeker welke kabelbinder(s) geschikt zijn voor jouw beoogde toepassing(en)? Neem dan contact op met onze adviseurs. Wij helpen je graag met het selecteren van de juiste Ty-Rap® kabelbinders.