• Groot assortiment op voorraad
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
  • Franco levering mogelijk
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Private label mogelijk

Bevestigingsclips in de solar industrie | Alles over de voordelen

Bevestigingsclips in de solar industrie

Gepost op 22 juni 2023

De solar industrie, of zonnepanelenindustrie, groeit hard. Voor zowel het snel en goed plaatsen van zonnepanelen, als voor het vergemakkelijken van onderhoud, is goed kabelmanagement belangrijk. De bevestigingsclips van WKK maken dit mogelijk. De verschillende typen bevestigingsclips in ons assortiment bieden een breed scala een toepassingsmogelijkheden. Doordat wij beschikken over onze eigen productiefaciliteit, WKK Automotive, kunnen we voor uw specifieke wensen een clip op maat ontwerpen en produceren. Lees in dit blog alles over het gebruik van bevestigingsclips in de solar industrie.

Waarom kiezen voor bevestigingsclips?

Bevestigingsclips bieden een aantal voordelen ten opzichte van de alternatieven. Het belangrijkste voordeel: tijdwinst. Bevestigingsclips monteer je eenvoudig en snel met de metalen clip. Met de juiste clip is een tijdswinst tot wel 80% mogelijk.

Daarnaast zijn de clips, eenmaal bevestigd, geschikt om de volledige levensduur van het paneel mee te gaan. Na installatie zijn bevestigingsclips permanent bevestigd aan het profiel

Wanneer een type bevestigingsclip zonder kabelbinder wordt gebruikt, dan is er nog een bijkomend voordeel: er is dan geen sprake van restafval. Immers, wanneer een kabelbinder wordt gebruikt om de kabels of buizen aan de bevestigingsclip te bevestigen, dan wordt het uiteinde van de kabelbinder afgeknipt. Dit geeft dus restafval. Hierdoor is de keuze voor een bevestigingsclip die zonder kabelbinder z’n werk doet de meest duurzame oplossing.

Waarvoor worden bevestigingsclips in de solar industrie gebruikt?

Bevestigingsclips bieden een manier om snel een permanent bevestigingspunt te creëren op bijvoorbeeld een profiel. Met de bevestigingsclip kunnen vervolgens bijvoorbeeld buizen of kabels geleid worden langs een profiel of een ander oppervlak.

Bevestigingsclips hebben in basis twee functies:

  • Bevestiging op de gewenste plaats van het voertuig, plaatwerk of profiel
  • Bevestiging en begeleiding van de kabel(s), connector of ribbelbuis in de gewenste richting

Bevestiging op de gewenste plaats van het voertuig, plaatwerk of profiel

Bevestigingsclips kunnen op drie verschillende manieren bevestigd worden op de gewenste plaats in een voertuig, een profiel, of in plaatwerk:

  • Middels een kantenclip (edge clip)
  • Middels een lamelvoet
  • Middels een spreidanker

Afhankelijk van de manier waarop de clips bevestigd wordt op bijvoorbeeld een profiel of plaatwerk, kies je het juiste type clip. Lees hier alles over de beschikbare typen bevestigingsclips.

Bevestiging en begeleiding van de kabel(s), connector of ribbelbuis in de gewenste richting

Bij de keuze van de juiste clip is het belangrijk voor u om te weten hoe en in welke richting u iets wil bevestigen en begeleiden. Ook hiervoor heeft WKK een aantal verschillende basis methodes:

  • Middels een meegeleverde kabelbinder
  • Middels een integrale klem
  • Middels een integrale clip

Ook hiervoor geldt dat alle drie deze methodes in verschillende afmetingen en toepassingsmogelijkheden voorkomen.

Eigenschappen van bevestigingsclips

Onze bevestigingsclips zijn van hetzelfde materiaal gemaakt, en hebben daardoor dezelfde eigenschappen.

Materiaal

Onze bevestigingsclips zijn grotendeels gemaakt van de kunststof Polyamide 6.6 HS. De metalen klem, waarmee de clip zich vast zet in het profiel, is gemaakt van verenstaal met een gehard, gecoat oppervlak om het staal te beschermen tegen corrosie.

Overige producteigenschappen

Al onze bevestigingsclips zijn zwart van kleur. Daarnaast zijn ze slagvast, wat in houdt dat ze zich goed hechten aan het profiel, en niet zomaar los komen. Ze zijn hittebestendig – ze hebben een temperatuurbereik van -40 °C tot +120 °C. Tot slot zijn de clips weerbestendig, waardoor ze zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.

 

Materiaal metalen klem

Verenstaal, gehard gecoat oppervlak ter bescherming tegen corrosie

Materiaal kunststof clip

Polyamide 6.6 HS

Kleur

Zwart

Slagvast

Ja

Hittebestendig

Ja

Weerbestendig

Ja

Temperatuurbereik (°C)

-40°C tot +120°C (kortstondig +140°C)